J E N N I F E E R G E

Rhodos dag 7

Rhodos 2014 Permalink0
 
Åh! Frukost-tajm igen på ön Rhodos och denna morgonen var det en skål fullproppad med frukt och sedan en rostad macka - delad i två så det blir lättare att ha två pålägg!! På mackan vilar aprikosmarmelad (mmm) och jordgubsmarmelad (mmm men inte lika mycket mm).
 
Till det drack jag te och åt lite sallad och sånt också. Mycket, mycket gott. Precis som vanligt..!
 
 
Såhär näst sista dagen gick vi till stranden efter frukost. Där hade vi aldrig varit förut (förutom då jag och pappa doppade tårna!)
 
Det var fullt med folk på stranden och på ett ställe var det nästan helt vindstilla!! Men vi gick lite längre ut där det faktiskt blåste lite.. annars blev det ju nästan fööör varmt :)
 
Vi köpte solstolar och låg och solade. Jag låg mest i skuggan för hade bränt baksidalår och rumpa.. aj aj.. :)
 
 
Det enda negativa med stranden var att det inte var någon sand i havetr eller på väg ner! Det var bara massa sten - som gjorde rätt ont att gå på. Men där var så djupt att en knappt kände stenarna längre ut.
 
Och jag gillade att det inte var långgrunt! Det blev djupt fort - och det var roligt och lite ovanligt. Det kom vågor också som vi badade i. Väldigt skönt vatten!! Och sååå klart! Även om det var djupt så kunde jag se mina fossingar där nere!
 
 
På vägen tillbaka mot hotellet kunde vi se hur solstolarna inte var lika fulla av folk. Dock var det mer vågor här än vad det var där borta där vi låg - det var nog därför det var färre människor här :) :)
 
Som ni ser så var vattnet väldigt vackert.. och skiftade i färg. .:)
 
Jag och mamma köpte massage på stranden. Mamma köpte först och jag ville också ha egentligen men sa såklart inget (detta är så typiskt mig). Så istället var jag lite muppig och hade mig istället för att bara säga att jag ville ha :( det kändes liksom onödigt (dessutom hade jag itne pengar till det) och då sa mamma och pappa att de kunde köpa det till mig men då kändes det ännu mer onödigt så låg jag där och vältrade mig i självömkan.
 
Typ.
 
Tills jag till slut (när alla gett upp hoppet om mig haha) ändrade mig och SA att jag ville ha massage. Att det skulle vara så svårt!! Dum-Jennan.. :) :)
 
Det var väääldigt skönt.. även om hon tog i lite vääääl mycket. Jag älskar massage :)
 
 
Oliver och mamma gick i förväg för att äta lunch medan pappa och Tilda väntade på mig och min massage. När vi kom tillbaka till hotellet åt vi på pita/hamburgerrestaurangen.
 
Denna gång tog alla hamburgare och jag kan bara säga en sak: FASEN VAD GOD HAMBURGARE!
 
Kanske den godaste jag någonsin ätit? Riktigt rejäl köttbit med bacon på och cheddarost, grönsaker i sig och pommes till det och coleslaw (!!!). SJUKT GOD!
 
Pappa sa till kocken att det var supergott och han blev superglad. Jag gjorde tummen upp och nickade med hela huvudet. Satan vad god hamburgare :)
 
 
Vi provade även på inomhuspoolen denna dag! Där var det fint och alltid soligt och aldrig kallt :)
 
Det var väldigt skönt att bada därinne eftersom vattnet var klorat och inte saltat!! Man blev ganska trött på saltvatten till slut, som svider så i ögonen och som gör ont i halsen att få ner.. det var en himla skön bassäng och rolig dessutom!
 
Glastaket släppte in en massa ljus så det kändes ju nästan som man låg utomhus när solen stod på! Särskilt med solstolarna till också.. :) :) dock lite svårt att få bränna om en hade legat vid denna pool hela veckan..
 
 
Dagen innan hade vi bokat bord på den italienska restaurangen och denna gång var hela familjen med!
 
Det bjöds på foccaccia innan vi beställde maten, som tog slut så fort att jag bara hann fota när där var en kvar!
 
Väldigt fint var det där inne och det kändes lite italienskt i stilen och med den gröna och vita färgen :)
 
 
Mums! Detta är våra förrätter och längst upp till vänster finner vi den rätt som Tilda och Oliver tog: kycklingsallad med valnötter. Jag åt upp deras nötter och Tilda rörde knappt salladen. Men ändå!
 
Till höger däruppe ser ni mamma o ch pappas val av förrätt: mozarella och tomat!
 
Slutligen, här längst ner, ser nit mitt val! Jag valde lufttorkad skinka och parmesansallad... typ.. jag älskar sån skinka och parmesanost är minsann ALDRIG fel! Mums :)
 
 
Skål!

Vår supersnälla servitris såg att jag fotade maten så hon erbjöd sig att ta ett foto på oss! Så fint det blev :) :)
 
Min älskade familj!.. ♥
 
 
Mmmmmmmmmmmmm...... huvudrätten för min (och Olivers del) blev spaghetti carbonara.. det är SÅ GOTT!! Älskar när man beställer in den på restaurang - av någon anledning är den tio gånger godare än när man gör den själv. Vad är specialingrediensen?! Någon som kan vara snäll och berätta det för mig?!?! :) :)
 
Kanske är det parmesanosten som är så god.. som jag är för snål för att köpa...
 
Hm! Tilda tog lasagne till huvudrätt och om jag minns rätt tog mamma och pappa något.. annat.. med fläskfile eller nåt. Min var i alla fall godast! Punkt :)
 
 
Och så lite efterrätt på det! Som om vi inte redan var SUPERMÄTTA! Det var i alla fall jag efter 2 stora portioner + 2 glas coca cola.. pheeeww!!
 
Ändå åt jag en heeel tiramisubakelse. Det är så gott! :)
 
Tilda och Oliver tog en chokladmousse, pappa en tiramisu som mig... och mamma, ja hon ville nog ha chokladmousse egentligen och frågade vår trevliga servitris om det var gluten i det.. varpå servitrisen svarar:
 
"For you my lady, it's better fruit."
 
Så mamma fick en tallrik med frukt som efterrätt!! Gott det med :) :)
 
 
Jag och Tildis Vildis! ♥
 
 
På kvällen var det (givetvis) dags för shopping igen! Vi gick in i den här affären som en asiatisk familj ägde. Häftiga lampor hade de, ser jag nu :)
 
Där inne fanns hur mycket som hels.. jag kom hem med en väska därifrån.. det behövde jag faktiskt! :)
 
En toppen sistaheldag på Rhodos! :)
 
 
Till top