Kardemummaskorpor
Är ni sugna på nåt gott och enkelt? Kanske på nåt litet... då är dessa snabba kardemummaskorpor perfekta! Jag skulle snarare kalla dem kardemummabiscotti - för det är så stora som de blir!
Jag och Tilda bakade dessa för lääääängesen nu, men jag minns fortfarande hur försvinnande goda de var. Och enkla :)
Här kommer receptet!
1½ dl mjöl
2 msk strösocker
½ tsk bakpulver
½ tsk malen kardemumma
25 g smör
2 msk mjölk
Börja med att blanda de torra ingredienserna i en skål. Gör det med fördel i en matberedare, för sen ska smöret i. När du blandat dem så finfördela smöret i degen, antingen med fingrarna eller i matberedaren. Det ska bli grynigt. Häll i mjölken i skålen och blanda ihop allt så det blir en deg! Om det är för kladdigt får du tillsätta mer mjöl :)
Därefter formar du 2 rullar och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Rullarna ska vara nästan lika långa som plåten.
Sätt sedan in skorporna i mitten av ugnen på 200 grader i 10-12 minuter eller tills längden är gyllenbrun ungefär!
När de är klara kan du skära sneda bitar av rullarna så det blir små skorpor. Låt svalna och sedan: njuuuut :)
Vi fick en hel del skorpor jag och Tilda - men de var ju så goda så vi tog slut på dem ungefär samma dag.. inte bara vi då, utan pappa och Oliver smakade också.. mums :)
Jag skulle vilja prova att göra saffransskorpor, eller biscotti! Men jag är ju lite saffransnööörd.. hehe :)