J E N N I F E E R G E

Minttryfflar!

Glutenfri bakning, Godis Permalink1
 
Påsken närmar sig och här kommer ännu ett recept på lite påskgodis! Ni vet väl att jag har en godiskategori HÄR på bloggen?? Där kanske ni hittar något annat om detta inte faller er i smaken!
 
Men för er som gillar mint är detta perfekt! Det är inte särskitl jobbigt att göra heller. Själv så älskar jag mint, after eight är bland den bästa sortens choklad tillsammans med mörk choklad med mintbitar i... så då är dessa små minttryfflar perfekta!
 
Detta behöver du:
4 msk vispgrädde
½ -1 tsk pepparmintsarom
1 äggula
2½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1½ dl kakao
 
,
Rör ihop grädde, pepparmintsarom och äggula i en bunke.
 
Tillsätt flor- och vaniljsocker samt kakao och rör ihopa till en slät fin smet!
 
Ställ smeten att stelna i kylskåpet i ca 1 timme. Här är mina margaretheskålar med lock perfekta!! Annars går det såklart att ta plastfolie med det vet ju varenda kotte men jag tror inte ni förstår hur mycket jag HATAR PLASTFOLIE!!! För att paketen suger plus det fäster ju för fan aldrig.
 
Hur som helst :)
 
 
Forma smeten till små söta bollar och sikta kakao över hela bollen runt om!!
 
Såhär blir dom dom små GÖLLEPLÖTTARNA och förvara dem in de fridge tills det är dags att äta dom!
 
Väldigt goda och väldigt lagom att bara ta en munsbit sådär (hehehhe fast det åker lätt in typ tre stycken men det är en annan femma, det låter trevligare att skriva sådär som ajg skrev)
 
Enkelt och göööttt!
#1 - - MammaMu:

Gjorda i år eller förra året? 😄😜vill ha...😋😋😋

Svar: Förra året! ;)
jennifeerge.blogg.se

Till top