J E N N I F E E R G E

I ♥ mina rutiner

Inredning, Tankar Permalink1
 
När jag är som mest deppig och negativ tänker jag ofta tankar som att "jag får aldrig vila", eller "jag vill bara göra ingenting", "jag vill bara dra täcket över mig och aldrig mer gå upp". När jag är som mest cynisk tänker jag att det är orättvist att jag aldrig får ligga i sängen en hel dag, för jag "måste" alltid göra massa saker (massa måsten som jag sätter upp för mig själv för att jag ska anses vara en duglig människa, och ja det prövar man varenda dag).
 
Men jag har tänkt mycket på det här. Jag har funderat på om jag kanske ska ligga i sängen en hel dag. Eller bara stanna inne och kolla på film. Och jag har kommit fram till....
 
... att jag tror inte jag hade mått så bra av det.
 
Istället har jag kommit fram till olika rutiner som får mig att må bra. Och att istället för at se dom som måsten vill jag se dem som rutiner, hållpunkter under min dag för att ja jag ska dels orka ta mig igenom den men också för att jag ska må bra och för att rutinerna på något sätt ger mig mening med mitt liv. (Vi kan inte bygga ett meningsfullt liv på speciella händelser, för de händer så sällan, vi måste ta vara på småsakerna och tänk att jag vet vilka rutiner som jag mår bra av, tänk vilken bra sak, tänk vilken grundläggande känsla av meningsfullhet jag skapar för mig själv genom detta).
 
 
Så vi gör en av mina berömda listor i vanlig ordning. De är dock inte värderade utifrån numret utan numret är bara ett nummer här, inte vilket som är bäst.
 
Rutiner som får mig att må bra:
1. att klä på mig "ordentliga kläder" och göra mig i ordning varje morgon (även om jag "bara ska vara hemma")
2. att tvätta av mig sminket och byta om till myskläder på kvällen
3. att lämna lägenheten minst en gång om dagen
4. att promenera eller göra motsvarande fysisk aktivitet en gång om dagen
5. att sova mellan 9-11 tiden (eller åtminstone ligga i sängen då)
6. att äta frukost, lunch och middag på samma regelbundna tider
7. att bädda sängen varje dag
8. att prata med minst en person om dagen
9. att gå upp tidigt ♥ morgonmänniska ♥
10. att blogga en gång om dagen
 
Dessa kan jag alltså ibland se som måsten, men jag tror inte det är måsten faktiskt. Det är mina rutiner. Mina hållpunkter. Som får mig att må bra. Och är det något jag behöver är det saker som får mig att må bra.. vissa dagar mer än andra, såklart.. ♥
 
 
Rutinerna är extra viktiga på lediga dagar eller på helgen då jag lättare tappar det. Och så handlar det som sagt om hur man vill se på det. Jag ser det som rutiner som får mig att må bra ♥. Mina fina småsaker i vardagen ♥.
 
För den som undrar är bilderna tagna hemma hos mamma och pappa. De har så fint hemma hos sig! Älskar det gröna och det murriga. Mys ♥.
 
Har ni några rutiner som ni mår bra av?♥ Vilka småsaker i vardagen gör dig glad?♥
 
Puss!
#1 - - Mamma:

Bra tänkt 🤗Du gör mig glad varje dag ❤️😍❤️😍❤️

Till top